Cepat Kurus: Badan Meletop Olive Oyl Popeye

Wow, makanan pun dapat kuruskan badan. Makanan apa ye? Kalau ambil makanan dan tips ini secara konsisten, tak mustahil kita boleh jadi cepat kurus macam badan Olive Oly, bini Popeye the Sailor Man. Nak tak badan jadi macam ni?

Senang aje nak jadi macam Olive ni. Apa yang penting kita kena tahu konsep tubuh kita. Tubuh kita memerlukan
metabolisme yang tinggi agar makanan yang kita makan dapat ditukarkan segera menjadi tenaga dan tidak berkumpul menjadi lelemak.

Kat sini, boleh juga amalkan 6 makanan dan minuman ini untuk tingkatkan metabolisme badan kita. 
Coffee memang tingkatkan metabolisme tapi tak semestinya ikut. Too much caffein pun tak bagus. 

Selain itu, ada 4 perkara yang boleh kita lakukan untuk cepatkan metabolisme dan kawal selera makan kita.
  1. Jangan lewatkan sarapan pagi.
  2. Mulakan hari dengan sumber protein
  3. Elakkan makanan yang mengandungi gula yang tinggi
  4. Amalkan makan kekacang
Rata-rata di antara kita mengatakan tak sempat la nak sarapan pagi. Kalut nak pergi kerja, nak uruskan anak-anak lagi, nak redah jem lagi. Leceh la bangun pagi-pagi nak kena sediakan sarapan atau cari sarapan. Pastu pula nak mulakan hari dengan sumber protein. Takkan la pagi-pagi nak kena rebus telur dulu, nak kena makan ikan ayam saja2.

Penyelesaiannya saya minum ESP SHAKLEE.

Dulu saya kerja sebagai pensyarah di sebuah kolej swasta. Rutin harian saya perlu berkejaran pagi-pagi nak rempuh jem lagi, nak kejar meeting setiap pagi (everyday ada morning meeting), tak nak bagi punch card merah lagi. Penyelesaiannya saya bancuh ESP dengan air favourite saya. 
Sampai ke waktu lunch saya masih kenyang. Bila sibuk buat kerja, tak sedar pun dah sampai waktu lunch. Sebabnya bila ambil ESP ni, boleh bagi kita rasa kenyang yang lebih lama dan juga bagi tenaga kat kita untuk buat kerja-kerja harian. 

ESP ni kaya dengan protein. Kenapa kita kena ambil sumber protein lebih semasa sarapan pagi? Sebabnya protein boleh bagi kita rasa kenyang dan mampu mengawal nafsu makan kita. Protein adalah yang terbaik untuk kuruskan badan.

Mahu cuba ESP
Harga 1 canister RM150. 


4 comments.. read them below or add one

Muhammad Taufiq Muhammad Taufiq 19 Februari 2014 7:39 PTG
Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)
anajingga anajingga 19 Februari 2014 10:58 PTG
singgah malam ke sini: teringat dulu ana kecil2 memang keding abg2 sepupu panggil olive bini popoye tu huhu
Eellee Nana Eellee Nana 20 Februari 2014 8:24 PTG
@anajingga

yup2, kalau kita kurus, zaman kecik2 dlu org dk paggil olive

Pihak EELLEEBEAUTY sangat menggalakkan komentar dari para pengunjung di ruangan komen yang disediakan. Namun kami berharap para pengunjung dapat memberikan komen yang positif dan mengelakkan komen berbaur politik atau perkauman. Segala komentar yang dilontarkan adalah pendapat peribadi pengunjung tersebut dan tiada kaitan dengan pendapat kami.