Soalan Paling Popular: ESP HOT SELLING

Ramai yang dah bercerita mengenai ESP Shaklee sekarang. In fact, ramai yang jatuh cinta dengan Shaklee selepas menggunakan ESP (termasuk saya).

Pada yang masih samar2 megenai ESP Shaklee ni, biar saya terangkan dan kenalkan HOT SELLING PRODUCT SHAKLEE ini.

ESP adalah ENERGIZING SOY PROTEIN. Sebab utama ESP sangat popular dan produk yang paling laris ialah kerana ESP membekalkan sumber protein. Semua tau kan badan kita perlukan sumber protein.

Dalam pemakanan seharian kita sumber protein ada dalam ikan, ayam, daging. Tapi kenapa setiap hari makan lauk ayam tapi kerap juga tak sihat.
Tak cukup ke? Haaa....untuk pengetahuan, ikan, ayam, daging tu kan kita masak dulu sebelum makan. Kadang-kadang cara kita masak tidak menepati cara yang betul, jadi kandungan protein boleh termusnah.

Kalau Tak Cukup Protein ? Apa Akan Berlaku?

  1. rasa lemah, lesu, tak bermaya..akhirnya menggeletar.
  2. kolesterol tinggi, tekanan darah rendah..jadi pening.
  3. punca ulser perut + ulser usus.
  4. luka lambat sembuh akhirnya berparut.
  5. ganggu penglihatan / lama kelamaan jadi kabur.
  6. antibodi tak kuat, bila kurang protein, badan tak boleh nak lawan penyakit. 

Bagi saya...ambil ESP sebagai pelengkap..
No harm at all :)

KEBAIKAN ESP

  • Untuk wanita yang INGIN HAMIL atau plan untuk HAMIL : ESP memulihara dan memelihara rahim kita
  • Untuk wanita yang SEDANG HAMIL : ESP menguatkan rahim dan membantu pembentukan otot bayi
  • Untuk wanita yang MENYUSUKAN ANAK : ESP membantu memperbanyakkan pengeluaran susu. Bila tubuh kita mendapat cukup protein, badana makin bertenaga...maka susu pun makin berkhasiat
  • Untuk sesiapa yang nak STABILKAN HORMON : ESP mengandungi kacang soya yang kaya dengan isoflavon, ia membantu memulihkan hormon wanita. Megeluarkan darah kotor dan menggantikan protein yang diperlukan.
  • Bagi yang INGIN KURUS : ESP buat kita kenyang...So, nafsu makan pun berkurang la ;)
  • Untuk yang ingin KEKAL SIHAT : ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan.
  • Untuk sesiapa yang NAK CANTIK : ESP buat kulit kita anjal, gebu dan lebih cerah. Bila dah cantik tak perlu nak letak make-up tebal-tebal..NATURAL beauty gitew!!!
  • Untuk sesiapa yang bercadang UNTUK BERPUASA : ESP bekalkan tenaga, jadi walaupun puasa, kita tak rasa lemah. Lapar dan dahaga tu biasala..Ujian dari Allah untuk hamba-Nya ;)

Banyak sangat kebaikan ESP ni kan....
Mesti ramai yang tertanya-tanya takkan takda langsung keburukan ESP???
OK..sekarang kita tengok pula apa KEBURUKAN ESP ni...
Keburukan ESP berlaku apabila kita beli tapi tak minum , tak amalkan, tak ikut arahan yang sepatutnya. Ruginya...sedangkan mudah saja caranya.

Bancuh 1 sudu besar dengan air kegemaran then siap untuk di minum. Bila semuanya tak, tak nampak hasil, kita jadi negatif.  Nak salahkan siapa...tak baik kan giteww ;)

SOALAN PALING POPULAR BERKAITAN ESP ?
1) Macam mana nak minum ESP? Dah try tapi tak sedap....

Saya pun mcm ni dulu ;)
Be creative..yang penting jangan bazirkan ESP anda...Amalkan ESP dengan konsisten...
Bancuh 1 sudu besar ESP dengan air kegemaran anda (Air suam/sejuk yea..bukan panas)

Kat sini, saya kongsikan pelbagai pilihan resipi lagi untuk rujukan bersama

2. Berapa lama tahan satu canister ESP ?
Dengan pengambilan 3 sudu sehari, ESP boleh bertahan sehingga 1 bulan setengah.

3. Siapa yang tidak boleh ambil ESP?
Individu yang mempunyai masalah buah pinggang dan kesukaran memproses protein tidak digalakkan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


0 comment... add one now

Pihak EELLEEBEAUTY sangat menggalakkan komentar dari para pengunjung di ruangan komen yang disediakan. Namun kami berharap para pengunjung dapat memberikan komen yang positif dan mengelakkan komen berbaur politik atau perkauman. Segala komentar yang dilontarkan adalah pendapat peribadi pengunjung tersebut dan tiada kaitan dengan pendapat kami.