Peminat Soya: Soya Bahaya!

Untuk sesiapa yang minat sangat dengan susu soya macam saya ni, jom kita CHECK LIST kan apa yang ada dalam soya yang kita minum hari2. Take note on below yer.
Adakah soy drinks yang uols minum:

✔Ditanam secara organik?
✔Tidak menjalani proses genetik (Non-GMO)?
✔Mengandungi 9 asid amino penting?
✔Dalam proses pembuatan untuk menghasilkan soya, kepingan soya dihancurkan dan dibasuh dengan air,
bukan dengan alkohol?
✔Bahan anti-thyroid atau anti-pertumbuhan disingkirkan?
✔Diproses tanpa haba?
✔Ditambah dengan kalsium? (sebab nya ketika minyak dikeluarkan, ia menjadi makanan berasid. Ia menjadi neutral hanya jika kalsium ditambah)

Kalau uols dapati semuanya atau kebanyakannya adalah TIDAK, so here's the time for you to change to ESP Shaklee:

Kenapa ESP Shaklee?

✔ESP Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia.

✔Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur.

✔Protein kacang soya adalah 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.

✔Kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39; menjadikan ia sangat sesuai juga kepada penghidap kencing manis. G.I yang rendah memecahkan gula perlahan-lahan sambil membebaskan glukosa ke dalam sistem badan anda. Mengekalkan paras gula yang rendah dalam badan anda amat lah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan jangka panjang.

✔ESP adalah rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

✔Kandungan protein yang tinggi membantu dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta merupakan komponen utama hormon manusia. Ia juga merangsang fungsi psikologi.


So SOY LOVERS, make sure check soy yang uols biasa minum. Kalau uols rasa and yakin tak selamat, meh tukar kepada ESP Shaklee

P/S: Setiap pagi, saya bancuh ESP Shaklee dengan Nestle Bliss Strawberry as my breakfast. Bagi saya tenaga berpanjangan dan cergas sepanjang hari. Tak ada dah lesu2 time kerja^^


0 comment... add one now

Pihak EELLEEBEAUTY sangat menggalakkan komentar dari para pengunjung di ruangan komen yang disediakan. Namun kami berharap para pengunjung dapat memberikan komen yang positif dan mengelakkan komen berbaur politik atau perkauman. Segala komentar yang dilontarkan adalah pendapat peribadi pengunjung tersebut dan tiada kaitan dengan pendapat kami.