Resipi Mudah Buat Aiskrim Sedap

Sekarang musim panas kan, kalau dapat makan ais krim pun sedap juga, tambah-tambah ais krim yang kita buat sendiri. Untuk sesiapa yang ada anak, mesti lagi syok. Budak2 kan suka ais krim.

Adakah ais krim buatan kita sendiri secomel ini? Hihi



Tengok ais krim ni comel kan. Nak makan pun sayang. Tak gitu?

Sekarang kita syok makan ais krim tapi tahukah kita sapa yang mula-mula jumpa cara membuat ais krim? Sebenarnya orang yang mula-mula menemui cara membuat ais krim ialah seorang lelaki berbangsa Perancis bernama Gerald Tissain dalam tahun 1620.

Selepas penemuan tersebut, maka lahirlah pelbagai jenis perasa ais krim yang cukup melazatkan sehingga ke hari ini.


Semasa tengah jalan kat facebook tadi, saya terjumpa satu resipi ais krim yang meleleh air liur. Resipi ni saya dapat dari fanpage Afna Health & Beauty

RESEPI AISKRIM MEAL SHAKE & VANILA

Bahan-bahan :
1tin susu cair
1/2 tin susu pekat (jika tak suka manis boleh kurangkan)
1 sudu besar ovelett
1 sudu teh esen vanilla

Cara-caranya :

Pukul sampai kembang (dlm 20minit). Dah kembang boleh add on :

1 sudu esp
1 sudu mealshake
8-10bj strawberi (potong dadu. Simpan sikit utk hiasan atas)

Pukul lagi dalam 5 minit. Pastu boleh la isi masuk bekas. Buat layer by layer. Layer dgn sirap choc & sirap strawberry.

Dah siap, dan boleh dikeraskan.
Dijamin sedap dan menjadi kegemaran anak2 dan seisi keluarga..

*boleh cuba gantikan strawberry n choc ni dengan biskut oreo
R
selamat mencuba!!!

---------------------------------------------------------------------------------------------



Untuk order klik butang di bawah.


Anda akan order DIRECT MELALUI E-SELL Shaklee

Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut:

Liyana Madrus | ID: 888079 | Call/SMS/Whatsapp 014-509 0435
Email: eelleeyana@gmail.com
Instagram: eelleebeauty
OR
Add Friend di FB saya : Liyana Madrus

4 comments.. read them below or add one

Eellee Nana Eellee Nana 30 April 2014 8:47 PTG
@Nanie

yup dear nanie,

mealshake sendiri rasa vanilla yg sedap sgt :)
Izzati Amira Izzati Amira 3 Mei 2014 2:17 PTG
whoahahahhhahhahahahahaah....best gilaa
Eellee Nana Eellee Nana 7 Mei 2014 9:17 PTG
@Izzati Amira

sangat best dear, boleh try nanti :)

Pihak EELLEEBEAUTY sangat menggalakkan komentar dari para pengunjung di ruangan komen yang disediakan. Namun kami berharap para pengunjung dapat memberikan komen yang positif dan mengelakkan komen berbaur politik atau perkauman. Segala komentar yang dilontarkan adalah pendapat peribadi pengunjung tersebut dan tiada kaitan dengan pendapat kami.