Set Pencuci Muka Nutriwhite: Terlampau Jatuh Cinta

Untuk yang tak tahu lagi, Shaklee pun ada Set Skincare tau. Kali ini saya nak bercerita tentang Set Skincare Nutriwhite. Kulit kita yang cantik bermula dari penjagaan luaran dan juga dalaman. Tidak dinafikan bahawa pengambilan vitamin atau supplement seperti Vitamin C, Vitamin E, Collagen dapat membantu mencantikkan kulit dari dalam. Namun, kecantikan dari luar juga perlu dijaga.

Bertambah hebat jika kecantikan luaran dan kecantikan dalaman dijaga. Beberapa hari lepas saya ditanya tentang set penjagaan kulit shaklee dari segi luaran. Shaklee Memang ada menyediakan Set D untuk penjagaan kulit dari segi dalaman, namun untuk mereka yang ingin menjaga dari segi luaran pula boleh menggunakan set Nutriwhite.

Bagi yang telah menggunakan produk supplementnya, mesti dah rasa perubahan positif. Harga produk pun berpatutan, samalah juga dengan Sek Skincare Nutriwhite ini.
Set Skincare Nutriwhite ini dihasilkan dari bahan yang semulajadi, bebas bahan kimia dan amat berkesan untuk penjagaan kulit. Produk ini menjadikan kulit muka sihat dan bersih dengan bahan-bahan semulajadi seperti rumpai laut, alga hijau dan strawberry begonia dan lain-lain lagi.
Rangkaian kecantikan kulit wajah yang berasaskan konsep 'flawless beauty sourced from nature, perfected by science' yang bermakna kecantikan sempurna gabungan alam semulajadi dan sains. Set Nutriwhite yg lengkap mengandungi make up remover, foaming cleanser, softener (toner), daily essence, spot treatment, lotion with spf 15, overnight cream.
Jom kita teruskan pembacaan apa kelebihan Set Skincare Nutriwhite ini:
Gentle Action Makeup Remover-
Menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri
Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan
Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit
Lembut, tidak berminyak, dan kulit anda akan kelihatan lebih berseri
Gentle Deep Foaming Cleanser-
Membersihkan dan menyegarkan kulit
Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen
Lembut dan menyegarkan

Soothing Radiance Whitening Softener-
Ia lembut dan mengembalikan kulit pada pH yang seimbang
Kulit berasa lebih segar dan tegang dengan Rosemary
Kudzu menegangkan dan mencerahkan
Marshmallow melembapkan

Daily Defense Whitening Essence
Diformulasi dgn:
Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit,
Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen
Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok2hitam
Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan dari matahari
Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit, mengembalikan seri wajah

Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15-
Licin serta kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan daripada cahaya matahari dan Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit, pelembap yang bertindak daripada semua sudut ini melindungi anda daripada kesan-kesan memudaratkan cahaya matahari dan membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran

Spot Whitening Treatment-
Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat
Kuasa pencerahan botani dihasilkan daripada pati Likuoris dan Peony, yang amat bernilai disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit
Cats Claw menegangkan kulit
Vitamin C aktif membawa kecerahan untuk kulit dan lebih halus

Overnight Renewal Whitening Cream-
Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur
Linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam
Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit
Vitamin C aktif mengurangkan tompok-tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah
Pada waktu pagi, anda akan bangun dengan kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri

Antara kelebihan dan kesan Nutriwhite Shaklee ini ialah:
  1. Membantu mengawal keradangan kulit
  2. Mengurangkan tompokan pada kulit
  3. Memberi kelegaan pada kulit
  4. Kulit semakin cerah dan menyelesaikan masalah pigmentasi
  5. Melembabkan kulit dan memelihara kulit dari rosak
  6. Menegangkan dan menyegarkan kulit wajah
  7. Membuang toksin
Rangkain Set Skincare Shaklee ini bertindak melalui 5 cara iaitu:

Apa yang best dan buatkan saya terlampau jatuh cinta dengan Set Skincare Nutriwhite ini ialah guna sedikit je, dah menghasilkan buih yang banyak.

Memang sangat jimat dan murah harganya. Boleh cuci satu muka dengan sekali cucian.

Berdasarkan apa yang kawan-kawan guna sebelum ini, katanya set ini boleh tahan sampai 1 tahun. Terkejut juga dengan saiznya yang hanya 150ml boleh tahan sampai satu tahun

Apa yang membezakan produk ini dari produk yang lain yang saya guna sebelum ini ialah tiada bau wangi. Sebabnya tiada bahan pewarna dan bahan kimia dalam ni, jadi bau pun semulajadi.

Tapi kita beli pencuci muka untuk berkesan kan? Bukan untuk semata-mata bau wangi. Dan apa yang penting lagi, selamat dan tiada kesan negatif pada kulit. 


0 comment... add one now

Pihak EELLEEBEAUTY sangat menggalakkan komentar dari para pengunjung di ruangan komen yang disediakan. Namun kami berharap para pengunjung dapat memberikan komen yang positif dan mengelakkan komen berbaur politik atau perkauman. Segala komentar yang dilontarkan adalah pendapat peribadi pengunjung tersebut dan tiada kaitan dengan pendapat kami.