12 Sebab Saya Jatuh Hati Dengan Performance Drink




Hari ini cuaca panas sangat. Dah beberapa hari tak hujan kat sini. Tambah-tambah yang kena kerja luar macam saya ni. Sekejap ke situ sekejap ke sini. Merempuh jalan yang jem lagi. Nak cari arah tempat yang nak pergi lagi. Sayangnya kat sini, gps tak tau baca jalan. Alkisahnya, kena la cari jalan sendiri. Nak kata sesat tu, dah berpuluh kali rasanya. Hehe.

Sebagai alternatifnya, saya prepare siap-siap Performance Drink dalam kereta sebagai bekal. Apa yang best, Performance Drink ni ada rasa oren. Rasanya pun ala-ala fresh oren yang sejuk tu. Hehe. 

Performance Drink ini sesuai diambil ketika cuaca panas melampau (badan dehydrated) badan tidak sihat (demam/ selesema/ cirit-birit) beriadah dan lain-lain lagi. 

Golongan yang sesuai mengambil Performance Drink ni ialah:
  • Mereka yang aktif bersukan
  • Mereka yang berpuasa (diambil semasa sahur dan berbuka)
  • Mereka yang menghidap gout. 
  • Ibu yang menyusukan anak. 
  • Ibu hamil yang mengalami muntah kronik (terutama muntah air) akibat dari morning sickness, dan tiada selera makan. 
  • Mereka yang kurang minum air. 
  • Mereka yang kerap sakit kepala. 
  • Bila rasa nak demam, atau sedang demam. 
  • Kanak-kanak yang demam. 
  • Menggantikan minuman ringan terutama yang berkarbonat (kerana Performance Drink tiada karbonat!) 
Dulu saya suka sangat ambil isotonik drink tapi sekarang dah bertukar kepada Performance Drink. Sebab utamanya adalah isotonik drink kandugan gulanya lebih tinggi. Saya lebih berhati-hati dalam pengambilan gula ini. Sebab keduanya adalah Performance Drink ni tiada karbonat. Biasanya kalau minum isotonik drink selalu je keluar gas melalui hidung. Kalau Performance Drink ni tak, rasa fresh gtu.

Lagi sebabnya kenapa saya jatuh hati sangat dengan Performance Drink ni ialah:
  • Mengandungi proprietari elektrolit OPTI-LTYE dengan campuran unik karbohidrat yang membekalkan tenaga segera dan berkekalan untuk menyokong penghidratan optimal.
  • Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi. 
  • Meningkatkan daya ketahanan badan.
  • Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat,menggantikan air yang hilang semasa aktiviti fizikal,meningkatkan daya tahan otot.
  • Mencegah Penyahhidratan-mengurangkan kehausan,mencegah penyahhidratan,melembabkan kulit dan kelihatan muda 
  • Memelihara tahap gula darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina. ( Sesuai untuk yang jalani gaya hidup aktif macam saya ni)
  • Kurang kandungan gula (less sugar). 
  • Bebas gas atau tidak berkarbonat. 
  • Hidangan yang lazat untuk diminum pada bila-bila masa dan dimana saje.
  • Enak dimimum begitu atau bersama minuman lain. ( saya suka mix dengan esp dan juga meal shakes )

1 comment... add one now

husna zahidi husna zahidi 21 Mei 2014 1:06 PG
hebat ye air performance nih..

singgah dari blog syira..:)

Pihak EELLEEBEAUTY sangat menggalakkan komentar dari para pengunjung di ruangan komen yang disediakan. Namun kami berharap para pengunjung dapat memberikan komen yang positif dan mengelakkan komen berbaur politik atau perkauman. Segala komentar yang dilontarkan adalah pendapat peribadi pengunjung tersebut dan tiada kaitan dengan pendapat kami.