Blooming Breakfast: Resepi Sihat & Kreatif Untuk Kanak-kanak



Selamat Hari Pekerja. Ibu-ibu  bangun pagi buat sarapan apa hari ni ye? Untuk yang ada anak, saya nak kongsikan satu resepi yang mudah dan juga berkhasiat. Pasti anak-anak anda akan menyukainya, tambah-tambah yang ada anak perempuan tu.

Tema breakfast kita hari ini adalah "Blooming Breakfast". Ibu-ibu boleh juga buat breakfast ni sama-sama dengan anak (show it to your kids for them to make for YOU for Mother's Day!)

Bahan-bahan yang diperlukan senang je.

Ibu-ibu perlukan 1 biji telur rebus, 1 biji limau mandarin, kacang peas dan juga bayam.

Wahhhh, simple kan?

Cara nak membuatnya lagi la simple. Susun je bahan-bahan tadi macam dalam gambar ini :)



Bunga cantik ini juga kita boleh letakkan atas makanan lain seperti pancakes and drizzle a little honey or use cottage cheese in middlle, different flower ontop of different food, like cake decorating. Kebaikannya, kita boleh ajar anak-anak kita ni amalkan pemakanan sihat sejak dari kecil lagi.

Ibu-ibu perlu creative untuk tarik anak-anak makan makanan sihat :)

Selamat mencuba.

0 comment... add one now

Pihak EELLEEBEAUTY sangat menggalakkan komentar dari para pengunjung di ruangan komen yang disediakan. Namun kami berharap para pengunjung dapat memberikan komen yang positif dan mengelakkan komen berbaur politik atau perkauman. Segala komentar yang dilontarkan adalah pendapat peribadi pengunjung tersebut dan tiada kaitan dengan pendapat kami.