Ubat Kolesterol Tinggi: 100% Semulajadi



Bacaan kolesterol anda tinggi? Boleh kongsikan di ruangan komen bagaimana anda menangani bacaan kolesterol anda yang tinggi dan apakah ubat kolesterol tinggi yang ada ambil. Adakah ubat kolesterol tinggi yang anda ambil semulajadi?

Atau adakah anda tidak sedar berapa pun bacaan kolesterol anda? Jangan begitu, cepat2 pergi cek, bukan apa, takut silent killer. 

Dalam satu kajian yang telah dijalankan oleh beberapa orang penyelidik mendapati bahawa sekumpulan individu yg berusia antara 18 hingga 30 tahun mengalami masalah kadar kolesterol dalam darah yang tinggi pada usia muda. 

Menurut kajian yang diketuai oleh Dr. Mark Pletcher dari University Of California, San Francisco seperti yang disiarkan dalam Annal of Internal Medicine, orang-orang muda juga harus berjaga-jaga apabila kadar kolesterol mereka berada di tahap yang tinggi. Hal ini kerana ia boleh meningkatkan risiko penyakit jantung dan strok di kemudian hari. 

Mereka yg memiliki kadar tinggi kolesterol jahat (low density lipoprotein/LDL) ketika muda akan memiliki kemungkinan lebih besar akan memiliki kemungkinan lebih besar mengalami penyakit jantung saat mereka memasuki usia pertenganhan tidak kiralah seberapa tinggi kadar kolesterol pada usia itu.

Kolesterol tinggi ni tak kira gemuk atau kurus, tak kira tau atau muda. Kolesterol dalam badan kita bergantung kepada makanan yang kita ambil seharian. Takut jugak kan? Kita makan ikut selera kita je, kadang2 tak terfikir pun kandungan kolesterol. Kalau kolesterol baik (high density lipoprotein/HLD) tak apa. Yang kita takutnya adalah kolesterol jahat LDL ni. 

Baru-baru ini, sempena dengan National Conference 2013/2014, Shaklee telah melancarkan satu produk baru iaitu Phytocol-ST.

Phytocol-ST

Phytocol-ST adalah formulasi proprietari yang berasaskan bahan-bahan yang telah terbukti secara klinikal berkesan untuk penyekatan penyerapan kolesterol dan merendahkan kolesterol. 

Kelebihan dan Keistimewaan Phytocol-ST:
Keistimewaan Phytocol-ST

  • Dirumuskan khas daripada sayur-sayuran, buah-buahan, tumbuhan, dan bijirin yang kaya dengan phytosterols asli yang aktif
  • Membekalkan 2,000 mg phytosterols setiap hari

Sama seperti saranan NIH


  • Membekalkan 100% nilai phytosterols harian seperti yang disyorkan oleh Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH)
  • Phytosterols tumbuhan telah terbukti secara klinikal mampu mengurangkan paras kolesterol dalam lebih 80 kajian
  • Tiada bahan pengawet, pewarna, perisan atau pemanis tiruan


Bagaimana phytosterols bertindak?
Bagimana Phytosterols berkesan?

Dengan struktur yang sama dengan kolesterol, phytosterols bersaing dan mengalahkan kolesterol dalam penyerapan di dalam usus. Ini bermaksud apabila kita mengambil semakin banyak phytosterols maka semakin kurang kolesterol yang akan diserap di dalam tubuh kita dan semakin tinggi peluang untuk kita merendagkan paras kolesterol LDL.

Tanda-tanda Gejala Kolesterol yang Tinggi
Kesan kolesterol tinggi

Apabila kolesterol tidak dikawal, akhirnya ia akan menjadi plak di dinding arteri manusia. Jika tidak dirawat, ia boleh mengancam nyawa. Antara tanda gejala kolesterol tinggi ialah:


  • masalah pernafasan
  • pening
  • sakit dada
  • loya dan muntah-muntah
  • denyutan jantung tidak tetap
  • berpeluh dingin
  • heartburn
  • kebimbangan yang melampau


Testimoni Phytocol-ST yang berjaya

Testimoni pertama dari Sales Director Shaklee iaitu Ethan Wang yang mengambil Phytocol-ST secara rutin harian 4 biji sehari dan menghentikan penggunaan sementara Omega Guard, Lecithin dan ESP untuk dijadikan uji kaji dan inilah hasilnya.

Testimoni by Ethan Wang

Keputusan tahap LDL pada 26 Mac, sebelum mengambil Phytocol-ST

Keputusan selepas 2 bulan mengambil Phytocol-ST


0 comment... add one now

Pihak EELLEEBEAUTY sangat menggalakkan komentar dari para pengunjung di ruangan komen yang disediakan. Namun kami berharap para pengunjung dapat memberikan komen yang positif dan mengelakkan komen berbaur politik atau perkauman. Segala komentar yang dilontarkan adalah pendapat peribadi pengunjung tersebut dan tiada kaitan dengan pendapat kami.