Shaklee Collagen Powder: 4 Kesan Pada Ibu Menyusu

Soalan yang sentiasa menjadi pertanyaan ibu-ibu kita ni ialah " Saya nak cuba la Shaklee Collagen Powder Shaklee ni tapi saya tengah menyusu baby, boleh ke?"

Cuba teka. boleh tak? Perkara yang kita bimbangkan berlaku ialah ibu teruja makan Shaklee Collagen Powder tapi bayi yang menyusu merana. Kemungkinan merana sebab penghasilan susu merundum, atau pun boleh memberi kesan sampingan kepada bayi. 

Ibu happy, baby pun happy
 Entry kali ini saya tujukan khas untuk ibu menyusu yang nak cuba makan kolagen shaklee. Saya harap ibu-ibu dapat membacanya sehingga habis.

Kalau dalam buku Panduan Nutrisi Shaklee, Shaklee Collagen Powder ini dicadangkan untuk ibu-ibu yang berhasrat untuk menganjalkan payudara!

Ibu-ibu yang payudara dah kendur tu, bolehlah cuba cepat-cepat order Shaklee Collagen Powder ni. 
Tidak dapat dinafikan bahawa ramai ibu-ibu yang menyusu risau sekiranya Shaklee Collagen Powder ni dapat memberi kesan yang negatif kepada penghasilan susu badan. Selain itu, ibu-ibu juga risau sekiranya bayi mendapat kesan yang tidak diingini.  

Berikut, saya kongsikan kesan Shaklee Collagen Powder ni pada penghasilan susu ibu.
Berdasarkan testimoni ibu-ibu menyusu sebelum ini yang mengamalkan Shaklee Collagen Powder mengatakan susu mereka semakin melimpah ruah.

Berikut merupakan sebab kenapa susu semakin banyak bila ibu-ibu mengamalkan Collagen Shaklee nih?

1. Sisik Ikan Merah
Bahan utama Shaklee Collagen Powder adalah Sisik Ikan Merah (Red Snapper Scales – RSS). Sisik ikan merah di sangat kaya dengan dengan protein? Protein pula merupakan salah satu komponen utama dalam susu ibu. Apabila kita makan makanan yang kaya dengan protein, insyaallah susu akan melimpah ruah.

Contoh paling mudah ialah apabila ibu-ibu mengamalkan ESP Shaklee, susu memancut-mancut sampai basah baju. Sisik ikan boleh dikatakan lebih power! Jadi susu pun keluar memancut-mancut bila anda amalkan Collagen Shaklee.

2. Collagen Shaklee Mengandungi Ramuan Herba Pfaffia
Herba ni ala-ala herba milk booster yang bernama Alfalfa. Pfaffia ini dikatakan boleh seakan-akan Alfalfa untuk membantu boost milk production.

3. Mengandungi Vitamin B
Vitamin B ni dikenali sebagai vitamin anti-stress. Kalau untuk ibu menyusu, vitamin B menolong untuk merangsang hormon happy (hormon Serotonin). Bila hormon happy terangsang, milk production akan bertambah. Emosi ibu yang baik akan menghasilkan susu yang banyak.

4. Mengandungi Vitamin C
Vitamin C ni pula, kalau untuk ibu menyusu, ia boleh memperbaiki kelenjar susu yang rosak. Kengkadang ibu-ibu tak perasan bila stress, bila kerja bertimbun, kelenjar susu pun tertekan dan akan luka. Jadi Vitamin C ni repair kan part yang terluka tu. Susu pun jadi banyak.

Berdasarkan huraian ini, saya harap sudah jelas bahawa Shaklee Collagen Powder ini tidak mengganggu penghasilan susu ibu, malah semakin melimpah ruah lagi. Alhamdulillah, ibu pun cantik, anak pun dapat susu yang cukup.

Walau bagaimanapun, kerisauan yang melanda ibu-ibu ialah kesan sampingan Shaklee Collagen Powder ni pada baby. Kerisauan tersebut berpunca daripada kandungan herba Pfaffia yang terdapat di dalam Collagen Shaklee. Anda ada amalkan Alfalfa ke tak sebelum ini? Sekiranya bayi anda serasi dengan Alfalfa, insyaallah dia akan serasi dengan Collagen Shaklee sebab sifat Pfaffia dengan Alfalfa hampir sama.

Apa yang penting yang saya nak ingatkan ibu-ibu ialah ibu-ibu kena pastikan minum air yang banyak sebab herba bersifat ‘panas’. Lagipun kalau menyusu, memang wajib minum banyak air.

Untuk ibu yang tadi masih ragu-ragu, masih was-was nak makan Shaklee Collagen Powder, cuba fikirkan sejenak apa yang saya kongsikan di atas. Ambil masa fikirkan tapi jangan stress tau.

Jika dah berani nak cuba kehebatan Shaklee Collagen Powder, boleh hubungi saya. Saya sedia membantu anda semua.

Sepanjang bulan September ni, Shaklee buat promosi Collagen. Dengan setiap pembelian 6 kotak, anda akan mendapat:
✔FREE membership (JIMAT RM65)
✔FREE postage (JIMAT RM 10/RM20)
✔FREE 1 BOX Shaklee Collagen Powder (JIMAT RM298)
✔FREE 444 UV points (mata belian terkumpul)
✔BONUS TUNAI RM80 (Shaklee bank in pada bulan berikutnya)
✔Diskaun 20% DARI harga pasaran (ANDA JIMAT sehingga RM360 bagi 6 box Shaklee Collagen Powder)

Banyakkan manfaat yang anda dapat. Cepat rebut peluang keemasan ni.


0 comment... add one now

Pihak EELLEEBEAUTY sangat menggalakkan komentar dari para pengunjung di ruangan komen yang disediakan. Namun kami berharap para pengunjung dapat memberikan komen yang positif dan mengelakkan komen berbaur politik atau perkauman. Segala komentar yang dilontarkan adalah pendapat peribadi pengunjung tersebut dan tiada kaitan dengan pendapat kami.