3 Fakta Menarik Tentang Saya

Sebenarnya, saya jarang sangat menulis tentang diri saya. Kali ini, saya dapat cabaran kena tulis 3 Fakta Menarik Tentang Saya. Nasib baik 3 je kan? Kalau banyak, tak ke pening saya. Hehe.
We are who we choose to be.

FAKTA 1: Suka Senyum

Saya ni suka senyum. Sebab dengan senyum ni, saya rasa saya dapat lupakan seketika tentang masalah kita dan juga lagi best kan, bila kita senyum kat orang and orang akan  senyum balik kat kita, satu perasaan gembira yang tak dapat nak digambarkan. Hehe. Ni memang fakta tau. Sebelum ni, saya tak perasan pun saya ni jenis suka senyum. Hinggalah pada satu hari tu, ada seorang penemuduga bagitau saya, " Kelebihan awak, awak suka senyum, saya suka".

FAKTA 2: Menepati Masa

Bab masa ni saya paling titikberatkan. Setiap hari, masuk office pukul 8 pagi and saya akan pastikan 7.50 pagi saya dah ada kat office. Jika saya lewat sedikit sahaja, kelam-kabut jadinya. Pasal masa juga, saya tak suka membuatkan orang tertunggu-tunggu saya sebab saya lewat. Kelemahan saya, saya tak ada jam. Setiap kalinya, jam kat handphone lah yang jadi sasaran saya. Pasal menepati masa ni juga, seeloknya kita amalkan dalam kehidupan seharian terutamanya solat pada awal waktu. Leader saya dalam Shaklee pernah kata, untuk mendapat masa yang cukup dan berkat, solatlah di awal waktu.

FAKTA 3: Tidak Suka Bertangguh Kerja

Saya ni jenis tak suka bertangguh kerja sebenarnya. Bukannya apa, sebab bila bertangguh, kerja akan semakin bertimbun. Contohnya, saya akan rasa gelisah kalau sepatutnya kerja saya untuk update blog tak dapat diselesaikan oleh pelbagai cabaran seperti coverage internet yang sangat slow, laptop bermasalah ataupun perasaan letih menguasai. Saya akan pastikan kerja saya dapat disiapkan juga. Jika kerja pejabat, saya akan pastikan kerja pejabat saya selesai sebab saya ni jenis tak suka angkut kerja pejabat balik rumah. Masa saya di rumah adalah untuk family dan juga untuk saya dengan bisness Shaklee.

Inilah kesemua 3 Fakta Menarik tentang diri Liyana Madrus. Hehe. Jangan ada yang termuntah pula baca tentang fakta ini.

Apa-apa pun, setiap orang ada fakta menarik tentang diri masing-masing. Prinsip saya, bila kita bercerita pasal diri sendiri, pastikan fikir yang positif aje. "Positive attract positive

Love yourself and follow your dreams
Because, if you want it bad enough,
It will happen...Insyaallah
Sayangi diri anda
 Kat atas ni, saya kongsikan juga 15 cara untuk kita sayangi diri kita. Limpahkan kehidupan dengan penuh kasih sayang.

1 comment... add one now

Suriya Majid Suriya Majid 12 Oktober 2014 11:01 PG
The more we love ourself, the more interesting about ourself will be discovered!

Pihak EELLEEBEAUTY sangat menggalakkan komentar dari para pengunjung di ruangan komen yang disediakan. Namun kami berharap para pengunjung dapat memberikan komen yang positif dan mengelakkan komen berbaur politik atau perkauman. Segala komentar yang dilontarkan adalah pendapat peribadi pengunjung tersebut dan tiada kaitan dengan pendapat kami.