Cara Mudah Nak Faham GST: Info Bergambar

"Yana, jomlah pergi shopping sabun, diapers, barang-barang keperluan rumah"

Kawan-kawan saya setiap masa ajak saya shopping sebelum bermulanya GST. Katanya bila dah mula GST ni, semua barang akan naik.

Kawan-kawan saya ada yang majoriti dah shopping stok sampai hujung tahun ni. 

Sebenarnya, saya pun tak berapa nak faham barang mana yang kena GST dan barang mana yang tak kena GST. 

Walau bagaimanapun, info daripada facebook Imuslim Academy ni banyak membantu saya untuk faham dengan details lagi berkenaan GST ni.

Di sini, saya kongsikan info nya. Hopefully dapat membantu kita semua dalam lebih memahami GST itu.

Yang mana satu lah nak kena GST ni?
Info untuk ibu mengandung
Info untuk newborn
Info untuk toddler
Info untuk preschool

Info untuk primary & secondary school
April 2015 dah nak dekat, bersediakah kita?
Inilah dia kemungkinan yang bakal berlaku bila GST dah bermula. Sama-samalah kita mempersiapkan diri.

1 comment... add one now

ieta mat sa'ad ieta mat sa'ad 20 Mac 2015 9:50 PTG
Gst... oh Gst... kita dh byr servis, tambah lg gst...

Pihak EELLEEBEAUTY sangat menggalakkan komentar dari para pengunjung di ruangan komen yang disediakan. Namun kami berharap para pengunjung dapat memberikan komen yang positif dan mengelakkan komen berbaur politik atau perkauman. Segala komentar yang dilontarkan adalah pendapat peribadi pengunjung tersebut dan tiada kaitan dengan pendapat kami.