2 Rahsia Diet Berjaya Tanpa Ikat Perut: Macam Mana?

Susahnya nak diet. Asyik lapar je. Tak kan nak kena ikat perut? Tak boleh jadi ni kena ikat perut semata-mata nak diet.

Kali ini Yana nak kongsikan rahsia diet yang berjaya tanpa perlu kita berlapar, tanpa perlu kita ikat perut. Ada beberapa rahsianya. Yana pernah cuba untuk suami, Alhamdulillah, nampak kesan perubahan positif.

Berikut merupakan rahsianya:

1) PELUH ITU SEKSI

Senaman secara rutin bukan sahaja membakar kalori tetapi membantu anda mengurangkan pengambilan kalori. Menurut penyelidikan yang diterbitkan di American Journal of Physiology, latihan kardio intensiti tinggi selama 60 minit mampu mengurangkan selera makan sehingga dua jam. Ingin latihan yang maksimum? Lakukan latihan kardio dengan latihan invertal, iaitu latihan dari perlahan kepada laju yang dilakukan berulang kali dan berehat di atara latihan tersebut.

Oleh itu, pastikan kita sentiasa bersenam, Bukan untuk slim sahaja tau tapi untuk kesihatan kita juga.

2) MULAKAN PAGI DENGAN PROTEIN

Protein tanpa lemak membuatkan kita merasa kenyang lebih lama berbanding dengan makanan lain. Namun, waktu pengambilannya juga penting. Menurut penyelidikan di Purdue University, pengambilan protein tanpa lemak seperti putih telur atau yogurt rendah lemak ketika bersarapan akan membuatkan anda kenyang lebih lama berbanding pengambilan itu pada waktu yang lain. Joan Salge Blake dari klinik nutrisi di Boston University pula menyarankan supaya mengambil protein tanpa lemak sebanyak 30g ketika bersarapan.

Sumber

Untuk pertama ini, Yana pastikan suami Yana betul-betul ambil protein ketika sarapan. Antara menu hidangan yang ialah telur separuh masak dan juga minuman Cinch Shake Mix Shaklee.

Yana akan pastikan tiada karbohidrat dalam sarapan pagi suami Yana. Bukan apa, pengambilan protein dapat memberikan rasa kenyang yang lebih lama. Oleh itu, rahsia untuk diet berjaya tanpa perlu berlapar ialah amalkan pengambilan protein ketika sarapan.

Selalu sangat Yana dengar keluhan pendiet terutamanya dalam kalangan orang sekeliling Yana. Sampaikan ada yang dah putus asa nak kurus. Kenapa mereka putus asa? Ye lah kan, diet dengan berlapar, nasi tak makan, nak makan benda lazat-lazat pun terpaksa tahan sebab dalam minda dah set dah tak boleh makan, nanti gemuk.

Sebenarnya, apabila kita tidak makan, kita sebenarnya melemahkan otot kita. Otot yang lemah menyebabkan jisimnya berkurang. Bila kita timbang, kita happy sebab berat dah turun. Padahal berat otot yang turun.

Sedangkan dalam program diet yang sebenar, kita harus membakar lemak. Otot sangat penting dalam program diet kerana otot menguatkan metabolisme. Metabolisme badan (keupayaan badan bekerja) ini yang penting untuk proses membakar lemak. Lemak yang terbakar menjadikan kita kurus yang sebenar.

Kenapa dengan Cinch Shake Mix?

Cinch Shake Mix ada leucine.

Leucine yang terdapat dalam Cinch Shake Mix ini adalah salah satu sumber protein yang bagus untuk memelihara otot. Cara bekerja leucine ni ialah, dia akan mengekalkan kekuatan otot kita. Sama ada..
  • selepas kita berlapar
  • diet
  • lepas kita bersenam
  • berkebun 
  • membasuh kereta
  • dan lain-lain aktiviti
Mengikut kajian yang dibuat, para atlet biasanya akan mengalami lemah otot, dan ini menyebabkan jisim otot berkurang. Dengan adanya leucine ini, jisim otot cuba dikekalkan, dan ini membantu otot meningkatkan metabolisme, dan seterusnya membakar lemak yang ada.


Jadi, pentingnya Cinch Shake Mix ini ialah kandungan Leucine protein yang bagus untuk orang yang berdiet.

ESP vs Cinch Shake Mix?
ESP vs Cinch Shake Mix


Produk protein yang popular selain Cinch Shake Mix ialah EnergizingSoy Protein (ESP). ESP memang sesuai dijadikan sumber protein, yang banyak khasiat dan kelebihannya.

Antara perbezaan yang ketara ialah kandungan multivitamin yang lebih banyak terdapat di dalam Cinch Shake Mix berbanding ESP. 

Mengikut pakar Shaklee, Cinch memang direka khas untuk kuruskan badan. Walau bagaimanapun, ESP juga berkesan untuk kuruskan badan terutamanya bagi ibu yang menyusu. 

Di dalam Cinch, kandungan Leucine dirahsiakan sebagai satu paten khas Shaklee supaya formula kandungan Leucine tidak dapat ditiru oleh syarikat lain. Best!


Antara kebaikan Cinch Shake Mix
  • didapati dalam 3 perisa, vanila, coklat dan cafe latte
  • makanan segera untuk mereka yang aktif
  • tinggi kandungan serat (6g per hidangan)
  • memberi rasa puas dan kenyang
  • mengandungi nutrisi lengkap untuk memelihara kesihatan kulit, kuku, rambut, tulang, otot
  • glesemik indeks yang rendah untuk kekalkan tahap gula dalam darah
  • bebas laktos
  • dihasilkan daripada soya bukan GMO
  • Anda mahu memelihara otot? membakar lemak yang tidak diperlukan? dan mengurangkan inci tubuh? Jom ber-Cinch Shake Mix!

Testimonial pengguna Cinch Shake Mix

Turun 2kg selepas 5 hari amalkan Cinch Shake Mix, Cinch Tea Mix, Herb-Lax dan Lecithin 
Pinggang 40 inci jadi 36 inci dengan Cinch dan Herb-Lax tak sampai sebulan
Saiz seluar dulu 30 tapi sekarang 27 selepas amalkan Herb-Lax, Lecithin dan Cinch Shake Mix
Belum sampai sebulan turun 5kg dan seluar longgar dengan Cinch Shake Mix


Baru masuk beberapa hari sahaja dalam bulan April ini, mesej whatsapp berderu masuk bertanyakan Cinch Shake Mix.

Untuk pengetahuan anda semua, bulan ni Shaklee bermurah hati buat promosi gempak Cinch Shake Mix beli 3 dapat 4.
Banyak? Don't worry.

Boleh buat stok sendiri
Boleh kongsi beli dengan adik-beradik, saudara ataupun kawan sepejabat.

1 comment... add one now

adk dayah adk dayah 6 April 2015 9:41 PG
nal consume...tapi x bole..still student pitih x ckup T_T

Pihak EELLEEBEAUTY sangat menggalakkan komentar dari para pengunjung di ruangan komen yang disediakan. Namun kami berharap para pengunjung dapat memberikan komen yang positif dan mengelakkan komen berbaur politik atau perkauman. Segala komentar yang dilontarkan adalah pendapat peribadi pengunjung tersebut dan tiada kaitan dengan pendapat kami.