Cara Simple Buat Bisnes Supaya Tidak Terbeban Dengan GST

Ramai yang risau bila Malaysia dah mula kutip GST. Maksudnya perbelanjaan bulanan bertambah. Ramai bagi cadangan suruh buat bisnes bagai tapi tak ada yang bgtau dengan jelas bagaimana.

Berikut Yana kongsikan idea Master Cery tentang suruh buat bisness ni. Moga bermanfaat.

Ambil contoh Case 1,let say perbelanjaan bulanan anda RM3000.
Additional GST 6%= 3000 x 6%= RM180

Perbelanjaan bulanan ni merangkumi semua- bil2,yuran2,makan minum,ansuran bulanan,semuanya.

Ini bermaksud anda perlukan tambahan RM180 setiap bulan. Takkan nak pinjam orang atau bank tiap bulan,betul tak? Or takkan nak korek tabung saving tiap bulan.

Mana nak dpt RM180?
Buat part time bisnes, yes!

Anda cuma perlu jual ( yes, jual. bisnes perlu ada jualbeli ).

Cadangan jualan set cantik:


  • 6 tin ESP
  • 6 botol Vit C
  • 4 botol Alfalfa
  • 3 botol BComplex
  • 3 botol Vitalea
  • 1 botol Omega
  • 1 botol vit E

Dan anda akan dapat 11% bonus peribadi hasil jualan diatas lebih kurang RM206.

BACA: 9 Sebab Kenapa Saya Jadi Ahli Shaklee (Pengalaman Diri Sendiri)


Mudah bukan. Mudah sangat. Tak perlu jual beratus. Cuma fokus untuk bantu 6 orang diluar sana yang sedang mencari set cantik. (Rakyat malaysia ja ada 30juta, kita doa nak 6 orang ja.Insyaallah,Tuhan mudahkan niat kita).

Tak perlu risau mana nak korek untuk tambahan RM180 tiap bulan. Malah dapat extra RM20.

Oh ye, mungkin akan ada yang tanya,bagaimana nak jual? Tiada kedai, malu nak buka mulut.

Ok mudah sahaja. Konsepnya SHARING. Semua orang ada masa 24jam, anda cuma perlu rajin update FB/blog setiap hari.

Mudah sangat sebab saya dah pun bagi senarai set yang perlu anda fokus (set di atas cuma cadangan, anda boleh pilih set berdasarkan vitamin yang anda suka, dapat kan khidmat nasihat dari mentor bisnes anda).

Saya percaya mentor anda pasti akan beri tips tambahan. Group saya ada ramai yang bersedia bantu anda.

Mudah bukan. Tiada lagi kerisauan mana nak cari tambahan wang tiap bulan.

Saya dah pun tunjuk cara bagaimana anda boleh dapat RM200 tiap bulan.

Okey itu kalau kes perbelanjaan bulanan RM3000. Bagaimana kalau perbelanjaan bulanan RM5000, RM10k, RM2000, tak kisahlah berapa pun, konsepnya sama macam di atas.

Ketahui berapa tambahan after GST, kira %bonus peribadi yang anda perlukan, listkan senarai produk, kemudian sharing and sharing.

Thats All . Lepas tu tiap tengah bulan, tunggu bonus masuk.


0 comment... add one now

Pihak EELLEEBEAUTY sangat menggalakkan komentar dari para pengunjung di ruangan komen yang disediakan. Namun kami berharap para pengunjung dapat memberikan komen yang positif dan mengelakkan komen berbaur politik atau perkauman. Segala komentar yang dilontarkan adalah pendapat peribadi pengunjung tersebut dan tiada kaitan dengan pendapat kami.