7 Kebaikan Meal Shakes & Kenapa Bagus Untuk Kanak-kanak

Sebut sahaja Meal Shakes mesti terbayangkan kanak-kanak. Selain kanak-kanak, kita yang dewasa ini pun suka dengan Meal Shakes. Bau dan rasa vanillanya sungguh menyengat deria rasa.

Meal Shakes ini merupakan multivitamin dalam bentuk serbuk. Meal Shakes ini boleh dibancuh dan diminum oleh kanak-kanak yang berumur seawal usia 1 tahun.

Namun begitu, golongan dewasa yang ingin tambah berat badan juga boleh amalkan makan Meal Shakes ini. 


Sekarang, Yana ingin kongsikan kebaikan yang terkandung dalam Meal Shakes ini untuk kanak-kanak.

7 kebaikan Meal Shakes

1. Meal Shakes menyediakan nutrien yang lengkap

Memberi 24 jenis vitamin penting dari vitamin A ke Z mineral dan mineral surih. Kekurangan mineral akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin yang menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.

2. Meal Shakes menyediakan bekalan nutrien utama untuk sel

Kaya dengan protein dan tidak mengandungi laktosa yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut, organ, darah, sel-sel vaksin yang lain-lain. Ia turut meningkatkan imun kanak-kanak.

3. Meal Shakes untuk fungsi tumbesaran

Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar kanak-kanak.

4. Meal Shakes untuk antioksidan

Mengandungi vitamin A, C, E, zink, selenium yang merupakan komponen antioksida untuk melawas penuaan. Kanak-kanak juga terdedah kepada radikal bebas yang boleh melemahkan sel badan.

5. Meal Shakes dapat mencantikkan kulit

Mengandungi vitamin B-Complex, zat besi dan copper untuk membentuk sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus meningkatkan warna kulit muka dan mencantikkan kulit anak anda.

6. Meal Shakes agen detoksifikasi

Kaya dengan serat larut yang membantu (peristalsis kolon dan perut atau pergerakan usus) untuk mengeluarkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut. Meal Shakes dapat atasi masalah sembelit yang sering berlaku kepada kanak-kanak.

7. Rasa yang enak untuk semua golongan

Minuman lazat dengan fruktosa semulajadi, penambahan nutien yang perlu untuk badan, tidak mengandungi pewarna tiruan dan gula tiruan.

Kenapa Meal Shakes baik untuk kanak-kanak?

1. Kanak-kanak tiada atau kurang selera makan atau memilih makan

Ini merupakan masalah yang selalu berlaku di kalangan kanak-kanak berusia 2 tahun hingga 6 tahun. Kanak-kanak menjadi cerewet dan kurang selera makan. Biarpun ibu menyediakan makanan yang dihias cantik, namun si anak hanya menjamah sedikit dan meninggalkannya begitu sahaja. Apabila aak kurang selera makan, tandanya anak-anak kekurangan vitamin yang jika tidak dipantau akan menjadi tabiat tidak suka makan di kemudian hari.

2. Kanak-kanak gemar makanan segera atau makanan ringan

Apa yang ibu takutkan adalah apabila anak mula gemar makanan ringan atau makanan segera yang sudah diketahui tidak baik untuk kesihatan. Ibu disarankan memantau paten pemakanan anak dan memastikan mereka mendapat makanan seimbang dalam diet harian. Perlu diingatkan Meal Shakes tidak menggantikan makanan seimbang tetapi lebih kepada melengkapi diet pemakanan seharian dan mengembalikan selera makan anak anda kepada makanan harian yang seimbang.

3. Kanak-kanak selalu demam dan kurang sihat terutamanya di bawah jagaan taska atau nursery

Kanak-kanak yang mengalami kekurangan vitamin dan zat mineral dalam badan darip perolehan makanan harian mereka mudah dijangkiti flu dan demam. Dengan Meal Shakes,  segala yang diperlukan badan anak-anak akan dibekalkan di dalam bancuhan Meal Shakes setiap hari.

4. Kanak-kanak yang aktif bersukan atau seharian bermain

Meal Shakes bukan hanya tertumpu untuk membekalkan nutrien kepada kanak-kanak yang kurang selera makan, tetapi juga yang aktif bersukan dan bermain seharian. Mereka memerlukan tenaga untuk terus aktif di dalam kelas mahupun di taska. Jadikan Meal Shakes sebagai hidangan minuman ketika sarapan untuk anak anda. InsyaAllah anak akan lebih fokus di kelas dan tidak mengantuk, tidak penat dan lapar di waktu pagi.

5. Kanak-kanak mudah alami sembelit

Sangat menyedihkan melihat anak kecil menangis apabila mengalami sembelit. Ramai yang berjaya atasi sembelit anak mereka setelah menggunakan Meal Shakes. Kaya dengan serat yang menggalakkan pergerakan usus dan menjadikan anak kecil kita lawas di bilik air.

6. Meal Shakes menjadi kesukaan kanak-kanak

Berbeza dengan kapsul boleh telan yang lain, Meal Shakes menyediakan segala sumber multivitamin lengkap beserta protein (pemberi tenaga segera) dan serat di dalam bentuk serbuk yang boleh dibancuh.

Meal Shakes mudah dibancuh dengan minuman kanak-kanak, jus atau air sejuk dan perisa French Vanilla memberi bau yang wangi serta rasa yang lazat.


0 comment... add one now

Pihak EELLEEBEAUTY sangat menggalakkan komentar dari para pengunjung di ruangan komen yang disediakan. Namun kami berharap para pengunjung dapat memberikan komen yang positif dan mengelakkan komen berbaur politik atau perkauman. Segala komentar yang dilontarkan adalah pendapat peribadi pengunjung tersebut dan tiada kaitan dengan pendapat kami.