Sabun Pencuci Untuk Hilangkan Bau Hapak Baju: Suami Puji Isteri Bijak

Tak dinafikan Yana cukup tertekan dengan bau baju yang hapak. Dah lah penat-penat basuh, boleh pula peram dalam mesin basuh. Bila dah peram dalam mesin basuh dan lupa nak sidai, bau hapak baju ni semakin menjadi-jadilah. Silap haribulan, suami membebel panjang.


Dah bermacam-macam produk Yana cuba untuk hilangkan bau hapak baju ni, tapi tak berkesan pun. Sehinggalah Yana nekad nak cuba 2 produk ini untuk hilangkan bau hapak pada baju. Produk yang Yana maksudkan ialah Fresh Laundry Concentrate Powder dan Soft Fabric Concentrate.

Alhamdulillah, Yana cukup kagum dengan hasil cuciannya.

Pada suatu hari, disebabkan banyak urusan untuk diselesaikan, Yana terlupa lagi nak sidai baju. Petang baru teringat nak sidai baju.

Yana pun cubalah nak ON mesin basuh untuk basuh buat kali kedua tapi sesuatu yang membuatkan Yana terperanjat dan tersenyum lebar ialah baju yang Yana sangkakan akan berbau hapak dan perlu dibasuh buat kali kedua berbau sabun pewangi. Seharian baju terperam dalam mesin basuh dan tidak bersidai tapi masih berbau wangi.

Tiada bau hapak.

BACA: 7 CARA HILANGKAN BAU HAPAK BAJU ELAK MALU DI KHALAYAK RAMAI

Eh, betul ke ni? Rasa macam tak percaya. Yana cium lagi baju tu buat kali kedua dan memang sah baju tak berbau hapak. Ajaib sungguh.

Dari situlah Yana tekad nak terus menggunakan Fresh Laundry Concentrate Powder dan Soft Fabric Concentrate.

Alhamdulillah, Yana dah jumpa penyelesaian untuk baju yang berbau hapak. Jadi, Yana tak perlu dah nak basuh semula baju, tak perlu dah nak dengar suami membebel baju bau hapak.

Kelebihan Fresh Laundry Concentrate Powder

Dengan berat 2.49 kg, sabun ini boleh digunakan untuk 88 kali. Memang menjimatkan.

Untuk kotoran yang degil, Yana rendam dulu baju tersebut dengan Fresh Laundry Concentrate Powder ini selama beberapa jam (atau pun semalaman). Kemudian, baru lah dibasuh dengan menggunakan mesin. Memang hilang kotoran, bau hapak pada baju pun tiada.

Apa beza Fresh Laundry Concentrate Powder dengan pencuci yang lain?

1. Kandungannya bebas daripada bahan kimia berbahaya

Kebanyakan pencuci pakaian ada bahan kimia bahaya iaitu Triethanolamine Docecylbenzenesulfonate. Pernah tak tangan akan rasa panas apabila terkena serbuk pencuci semasa nak membasuh baju atau pun semasa menggenggam serbuk pencuci? Kalu rasa panas itu menunjukkan ada bahan kimia dalam serbuk pencuci tersebut. Bila kandungan bahan kimia terlalu banyak dalam serbuk pencuci, warna pada baju akan turun. Tetapi Fresh Laundry Concentrate TIADA bahah kimia ini.

2. Sesuai untuk pesakit lelah atau ekzema

Disebabkan bahan kimia berbahaya iaitu Triethanolamine Docecylbenzenesulfonate ini, mereka yang ada masalah kulit boleh menyebabkan kulit merengsa. Oleh itu, mereka yang ada masalah kulit elakkan daripada menggunakan serbuk pencuci yang ada bahan kimia berbahaya ini.

Mereka yang ada masalah asma, ekzema juga akan cerewet dalam penggunaan serbuk pencuci.

Apa yang pasti, Fresh Laundry Concentrate Powder ini bebas bahan kimia berbahaya dan mesra alam.

3. Harga Lebih Jimat

Untuk ibu yang bijak berbelanja, jangan lupa selitkan order Fresh Laundry Concentrate Powder dalam senarai keperluan rumah. Harga serbuk pencuci ini mampu milik. Kalau beli jenama biasa yang ada di pasaran, tahan sekejap je sebab kita akan guna dalam kuantiti yang banyak.

Tapi, berbeza untuk Fresh Laundry Concentrate Powder ini kerana hanya gunakan sukatan yang sedikit sahaja.

Kelebihan Soft Fabric Concentrate

Soft Fabric Concentrate ini baunya sangat wangi dan segar. Lagi satu, ianya sangat pekat, 32 auns boleh lembutkan 64 cucian. Fuh, jimat kan?

Ia juga boleh bantu elakkan kedutan dan kesan melekat kat badan yang disebabkan oleh cas statik.

Apa tunggu lagi, ibu-ibu wajib cuba sabun pencuci ini untuk hilangkan bau hapak dan apa yang penting, suami pun akan puji ibu-ibu bijak membuat pilhan dan juga bijak berbelanja. Untung suami dapat isteri yang bijak macam inu-ibi ini. ini. Yana yakin ibu-ibu tidak akan kecewa dengan hasilnya.

Berikut, kita tengok apa kata ibu-ibu yang telah mencuba Fresh Laundry Concentrate Powder dan Soft Fabric Concentrate ini.

Testimoni Fresh Laundry Concentrate Powder & Soft Fabric Concentrate:
Baju bersih dan tidak berbau hapak

Baju tak sempat sidai pun tidak berbau hapak


0 comment... add one now

Pihak EELLEEBEAUTY sangat menggalakkan komentar dari para pengunjung di ruangan komen yang disediakan. Namun kami berharap para pengunjung dapat memberikan komen yang positif dan mengelakkan komen berbaur politik atau perkauman. Segala komentar yang dilontarkan adalah pendapat peribadi pengunjung tersebut dan tiada kaitan dengan pendapat kami.