4 Tips Kecutkan Jerawat Dengan Cepat & Berkesan

Jerawat kat muka ni suka sangat menempel. Tambah-tambah bila datang bulan. Besar pula tu. Aiii, nak keluar rumah pun segan. 

Sakit berdenyut tak payah nak katalah. Bila jerawat menempel, tangan ini mulalah sibuk nak picit bagi pecah. Geram melihatnya. Keburukan picit jerawat ialah jerawat akan pecah berterabur dan boleh merebak ke tempat lain pula.




Lagi parah bila nak pergi bercuti, jerawat naik sebiji kat muka. Nak bergambar pun segan. 

Parut jerawat pulak boleh jadi hitam dan susah nak hilang. Adeih.

Euwww

Ish, tak boleh jadi ni.

5 TIPS HILANGKAN JERAWAT DENGAN CEPAT

Hari ni Yana nak kongsi kan 5 tips mudah hilangkan jerawat dengan cepat. Kalau yang dah berjerawat sampai nanah tu, elok sangat lah amalkan.

TIPS #1: BAWANG PUTIH

Pergi dapur dan ambil seulas bawang putij. Potong bawang putih dan sapu pada mata jerawat. Kalau rajin nak tumbuk pun boleh, kemudian sapu kat jerawat. Inshaallah boleh hilang jerawat tu. Bawang putih terkenal dengan sifat antibiotik semulajadi. Potong bawang putih, dan sapu pada mata jerawat.



Risiko dengan bawang putih ini boleh buat kulit kita jadi panas, nanti ada iritasi pada kulit. Jerawat juga boleh jadi makin teruk.

Macam kulit Yana sangat sensitif. Tak boleh tahan dengan bawang putih ni.

Hmmm, next tip lah.

TIPS #2: UBAT GIGI

Petua sapu ubat gigi ini nenek Yana yang ajar. Berdenyut-denyut jugalah bila sapu ubat gigi. Sapu sikit ubat gigi kat jerawat, nanti jerawat akan kecut sedikit.

Nak hilang lagi cepat, jap, baca dulu sampai habis 😀

TIPS #3: MADU

Campurkan 2 sudu besar madu dengan sedikit serbuk kayu manis. Serbuk kayu manis ni, just tumbuk kayu manis sebatang tu pun dah ok

Kemudian sapu kat muka.

Biar 5-10 minit, pastu cuci dengan air suam.

Madu bersifat antibakteria dan kelikatan madu dikatakan boleh menarik keluar kotoran jerawat.

Boleh lah anda cuba madu, tapi saya belum pernah cuba tau.

Yang tengah hot Yana cuba sekarang ialah TIPS #4 kat bawah ini.

TIPS #4: Krim Jerawat Datang Bulan Hajah Ramlah



Dirumus khas untuk pantas menghilangkan jerawat ketika datang bulan. Bukan itu saja, ia juga menghilangkan kesan gelap pada bekas jerawat! Terutama jerawat di sekitar dagu dan dahi.



.
.

Berapakah harga krim ini?

Harga pada kotak adalah RM60. Tapi kita sedang tawarkan promosi kepada pembeli.
Harga asal Rm60. (Harga di kotak)

Harga diskaun tidak termasuk postage : RM43 seluruh Malaysia.

Harga diskaun termasuk postage : RM50 Semenanjung, RM55 Sabah Sarawak.
.


3 comments.. read them below or add one

Along Polimas Along Polimas 4 Oktober 2015 9:32 PG
Hai jerawat...
terutama kat perempuan asal nak period je mesti naik jerawat..
Tak kata kat orang lain tapi wife AM juga selalu cam 2..Bila naik jerawat tu tanda nak period..

Follow blog AlongMisuari

Artikel TERBARU AM
Jom memriahkan GA cik en yang bernilai lebih dari rm1K Give Away Nurfuzie Dot Com #1 Bernilai RM1000
Hadiah daripada AM untuk sahabat AM Ebook Percuma Putihkan Gigi
Hadiah dari AM untuk sahabat Lelaki AM Ebook Percuma (Rahsia Lelaki)

HOT ITEM..
LeoRa For Men
LeoRa For Women

Terima Kasih
AlongMisuari
cara menghilangkan jerawat secara alami cara menghilangkan jerawat secara alami 8 November 2015 3:05 PG
Terimakasih atas informasinya karena saya lagi cari informasin tentang cara menghilangkan jerawat secara alami
.
cik Jaja cik Jaja 31 Julai 2017 6:00 PTG
ubat gigi tu petua yang senang. mudah nak buat, hehe

Pihak EELLEEBEAUTY sangat menggalakkan komentar dari para pengunjung di ruangan komen yang disediakan. Namun kami berharap para pengunjung dapat memberikan komen yang positif dan mengelakkan komen berbaur politik atau perkauman. Segala komentar yang dilontarkan adalah pendapat peribadi pengunjung tersebut dan tiada kaitan dengan pendapat kami.