TIPS TAMBAH SUSU: SUSU MEMANCUT-MANCUT

Disini, ada beberapa fakta dan tips tambah susu ibu dan seterusnya meredakan kebimbangan ibu-ibu yang khuatir tidak dapat menghasilkan susu yang mencukupi manakala bayi mereka pula hendak menyusu dengan kerap setiap hari. 
First, kita tengok dulu fakta yang tentang kurangnya susu ibu. Kenapa ye agak-agak?

Fakta tentang kekurangan susu ibu:
  • Hanya segelintir wanita (lebih kurang 1%) yang sememangnya tidak boleh menghasilkan susu yang cukup untuk bayi mereka.
  • Bagi kebanyakan wanita, kekurangan susu ibu adalah disebabkan oleh kekurangan kekerapan penyusuan, serta posisi dan kelekapan bayi yang tidak betul. Kadang-kala, stress juga boleh menjadi penyebab.
  • Menambahkan kekerapan penyusuan susu ibu akan membantu meningkatkan penghasilan susu. Lebih banyak bayi menghisap, lebih banyak susu dihasilkan.
Seterusnya kita tengok tips-tips untuk meningkatkan penghasilan susu ibu.

 Tips-tips untuk meningkatkan penghasilan susu ibu:
  • Susukan bayi dengan kerap.
Berikan kedua-dua belah payudara di setiap penyusuan. Biarkan bayi menyusu pada payudara selagi dia masih menghisap dan menelan. Berikan payudara sebelah lagi apabila dia berhenti.
  • Pastikan pelekapannya betul.
Apabila menyusu, pastikan bayi melekap pada payudara dengan betul. 

Selain itu, disini disarankan juga pengambilan pil untuk tambah susu untuk susu memancut-mancut dan khusus juga untuk yang nak "save budget".
Disini dinyatakan apa SET MILK BOOSTER BUDGET:

1. Vitamin apa yang dalam SET MILK BOOSTER BUDGET?
- Alfalfa (Bagus untuk menggalakkan susu)
- Energizing Soy Protein [sumber protein berkualiti tinggi yang lengkap dengan 9 asid amino penting. Protein membantu pembentukan sel dan merupakan kandungan yang penting dalam susu ibu)

2. Apa kelebihan ALFALFA & ESP?
Semasa menyusu, badan ibu memerlukan lebih protin dan kalsium. Dengan pengambilan ESP, secara tidak langsung ibu2 menyusu boleh mencukupkan keperluan protin harian. Protein membantu pembentukan sel dan merupakan kandungan yang penting dalam susu ibu. Protein juga adalah blok bangunan untuk pertumbuhan bayi. Susu ibu mengandungi protein yang sempurna untuk bayi, dan protein akan diambil dr dalam diet anda untuk diberikan kepada bayi anda. Tapi perlu diingatkan ESP bukan lah semata-mata memperbanyakkan susu, tetapi ianya merupakan suatu bonus kepada badan ibu itu sendiri untuk menghasilkan susu badan yang cukup. Ianya adalah untuk mengisi kekurangan sumber nutrisi yang tidak diambil oleh ibu di dalam pemakanan mereka setiap hari.

Di samping menggunakan ESP sengai makanan tambahan, ibu2 mendapati kulit mereka lebih gebu, halus dan cerah dari yang sebelumnya. Protein diperlukan untuk membaiki tisu dan pembinaan tisu baru. Setiap sel memerlukan protein untuk mengekalkan kehidupan. Protein juga bahan utama yang digunakan untuk "menggantikan" sel-sel mati. sebab itu lah ibu-ibu mendapati kulit mereka lebih segar dan cantik selepas pengambilan ESP.

ALFALFA: Selain sebagai milk booster, alfalfa juga membantu keintiman wanita. Alfalfa membantu untuk membuang toksik dalam badan, merendahkan kolestrol dan membuatkan badan ibu lebih ringan dan segar.

3. Macam mana rupa ALFALFA & ESP?
- ESP berbentuk serbuk. 1 tin mengandungi 850gm (boleh bertahan dari 1-2bulan). Boleh dibancuh dengan pelbagai minuman kegemaran kecuali air panas. Pengambilan 3 sudu sehari membantu ibu untuk lebih bertenaga, susu badan lebih pekat dan insyaaAllah mencurah-curah ツ
- Alfalfa berbentuk pil. Satu botol saiz S mengandungi 330 biji manakala size L mengandungi 700 biji. Maximum dos adalah 10 biji sehari namun ibu-ibu boleh mengambil sebanyak 3 biji sehari sebagai permulaan ツ

4. Berkesan ke SET MILK BOOSTER BUDGET ni?
Alhamdulillah. kebanyakan ibu-ibu menyusu sangat berpuas hati dengan hasilnya.

5. Berapa harga SET MILK BOOSTER BUDGET ni?
- Sekiranya inginkan harga ISTIMEWA, saya ulang sekali lagi ISTIMEWA boleh hubungi kami.

6. Apa yang saya dapat dengan pembelian set SET MILK BOOSTER BUDGET ni?
- Consultation yang berterusan terutama tentang breastfeeding ツ
- Pelbagai kelebihan yang hanya akan diketahui setelah pembelian dilakukan ツ0 comment... add one now

Pihak EELLEEBEAUTY sangat menggalakkan komentar dari para pengunjung di ruangan komen yang disediakan. Namun kami berharap para pengunjung dapat memberikan komen yang positif dan mengelakkan komen berbaur politik atau perkauman. Segala komentar yang dilontarkan adalah pendapat peribadi pengunjung tersebut dan tiada kaitan dengan pendapat kami.