Penawar Diabetes: Vivix Shaklee

Ada tak di kalangan ahli keluarga kita yang menghidap diabetes? Diabetes merupakan sejenis penyakit zaman moden yang semakin meningkat dan dan mengancam kesihatan penduduk di seluruh dunia.

Di Malaysia sahaja, 1.4 juta rakyat direkodkan menghidap penyakit ini. Diabetes merupakan satu keadaan di mana kandungan gula dalam darah adalah berlebihan dari paras normal.

Biasanya, paras gula dalam darah dikawal oleh hormon insulin. Penyakit ini berlaku apabila insulin yang dihasilkan tidak mencukupi ataupun insulin tidak dapat bertindak dengan berkesan.

Ia menyebabkan pelbagai kerosakan organ dan sistem saraf. Bahagian paling mudah mengalami masalah terluka atau ulser dan terdedah kepada kecederaan adalah tapak kaki.

Biarpun diabetes mempunyai kesan yang teruk kepada kesihatan, luka dan kehilangan kaki akibat penyakit berkenaan sebenarnya boleh dielakkan sehingga 85 peratus andai pesakit peka dan mengambil serius terhadap usaha mengekalkan paras gula normal dalam darah mereka.

Selain menjaga pemakanan dan aktif beriadah bagi mengawal paras gula dalam darah,
penghidap diabetes juga disaran sentiasa membersihkan dan memeriksa keadaan kaki dan keseluruhan tapak kaki setiap hari supaya luka baru dapat dirawat dengan segera.

Walau bagaimanapun, kita perlu berikhtiar untuk mencari penawar bagi diabetes ini. Salah satu penawar diabetes ialah Vivix Shaklee. Pernah dengan Vivix tak? Apakah itu Vivix? Vivix Shaklee adalah salah satu produk yang mendapat tempat di hati pengguna. 

Jom kita ketahui dengan lebih lanjut lagi bagaimanakah Vivix Shaklee ini dapat membantu dalam memberi penawar kepada pesakit diabetes. Semuanya dengan izin Allah.

Apakah itu Vivix? 
Kat bawah ini adalah rupa Vivix. Dalam botol Vivix ini ada sejenis cecair pekat bewarna merah. Rasa Vivix ni sangat sedap. Selalunya orang takut nak makan sebab dalam mental kita dah set yang makanan tambahan mesti rasa pahit. Tapi Vivix ni rasanya memang sedap. Rasanya macam ribena pekat, masam manis gtue. 

Dalam Vivix ni terdapat 4 bahan aktif yang tinggi dengan Resveratrol dan Polifenol yang lain. Antara kandungan bahan dalam Vivix Shaklee ini ialah Muscadine Grape, Purple Carrot, Elderberry dan Poligonum Cuspidatum. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kandungan semulajadi Vivix ini, boleh rujuk kepada link entry sebelum ini --> Ramuan Semulajadi Vivix Shaklee.

Di dalam Vivix ini terdapat ramuan yang diapnggil resveratrol yang bersifat anti-oksida, anti-inflamasi dan juga anti-kanser.

Apakah itu Resveratrol.
Resveratrol ialah sejenis phenol semulajadi yang wujud dalam anggur terumatanay jenis muskat dan anggur kulit merah serta dalam knotweed Jepun.

Bagaimana Resveratrol Membantu
Terdapat dua cara bagaimana Resveratrol membantu..

1. Apabila badan kita kehilangan sensitiviti terhadap insulin, risiko untuk kita menghidap diabetes adalah tinggi. Kajian menunjukkan Resveratrol dapat meningkatkan sensitiviti badan terhadap insulin. 

Rintangan insulin adalah salah satu faktor penyumbang utama diabetes. Apabila sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, kita boleh menghentikan diabetes.

Apabila tubuh kita kehilangan sensitiviti terhadap insulin, tubuh kita akan mengeluarkan lebih banyak insulin untuk mengawal aras gula dalam darah.

Resveratrol mampu meningkatkan sensitiviti tubuh kita terhadap insulin dan seterusnya megurangkan jumlah insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula dalam darah.

2. Resveratrol juga bertindak mengaktifkan enzim yang sangat berkuasa dalam tubuh iaitu enzim yang dipanggil " SIRT1 ". Enzim ini bertanggungjawab terhadap rembesan hormon insulin. Enzim SIRT1 sentiasa mengawal sensitiviti insulin dalam badan dan rembesan insulin. 

Vivix Shaklee Sebagai Penawar Diabetes
Vivix Shaklee adalah 10x lebih berkuasa daripada resveratrol sahaja tanpa alkohol. 1 sudu teh Vivix sama jumlah resveratrol yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.
Maka, tidak hairanlah para pengidap diabetes mula menampakkan kesan yang memberangsangkan semasa pengambilan botol pertama Vivix lagi.

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut menganai khasiat dan kebaikan Vivix ini boleh klik DISINI

Vivix ini kalau dimakan ikut sukatan boleh tahan selama 2 bulan. 

0 comment... add one now

Pihak EELLEEBEAUTY sangat menggalakkan komentar dari para pengunjung di ruangan komen yang disediakan. Namun kami berharap para pengunjung dapat memberikan komen yang positif dan mengelakkan komen berbaur politik atau perkauman. Segala komentar yang dilontarkan adalah pendapat peribadi pengunjung tersebut dan tiada kaitan dengan pendapat kami.