Ibu Risaukan Bayi Tak Cukup Susu?: Apa Nak Buat?

baby tak cukup susu
Hai Baby
Kebiasaannya ibu-ibu terutama bagi yang baru mendapat anak pertama sangat risau apabila menyusukan bayi atau menyusu badan bimbangkan bayi tidak cukup susu dan menangis kerana lapar.

Tidak dinafikan, Yana pun risau juga ni. Risau tak dapat nak susukan bayi. Risau susu tak cukup untuk bayi dan bayi menangis sebab lapar.

Untuk hilangkan kerisauan ini, Yana cuba google, cuba cari info untuk hilangkan kerisauan. Apa nak buat?


Lihat saja jadual ni, di hari-hari awal kelahiran perut bayi hanyalah sebesar sebiji ceri sahaja.

Baru Yana tau, bayi ni mula-mula lahir tak makan dengan banyak lagi. Rupa-rupanya bayi kenyang dan cukup dengan susu ibu dan tidak perlu diberi air kosong atau nestum di bawah umur 6 bulan.

Guidelines for nursing mothers
Untuk yang tengah berpantang, selamat berpantang. 


Ini pula video perkongsian ibu bekerja yang berjanji dan berazam nak susukan bayinya sehingga 2 tahun. Ikuti perkongsian dari beliau cara tambah susu badan supaya tak panik anak menangis kelaparan.


5 Cara Mudah Menyimpan Susu Ibu Dengan Betul

---------------------------------------------------------------------------------------------


0 comment... add one now

Pihak EELLEEBEAUTY sangat menggalakkan komentar dari para pengunjung di ruangan komen yang disediakan. Namun kami berharap para pengunjung dapat memberikan komen yang positif dan mengelakkan komen berbaur politik atau perkauman. Segala komentar yang dilontarkan adalah pendapat peribadi pengunjung tersebut dan tiada kaitan dengan pendapat kami.