15 Idea Dekorasi Bilik Bayi: Sumber Inspirasi Untuk Ibu

Teringin sangat nak deko-deko bilik bayi. Jadi, kerja yang Yana lakukan ialah survey mana-mana yang dirasakan menarik untuk dijadikan sumber isnpirasi untuk mendeko bilik bayi nanti.


Mengikut apa yang Yana baca dan study, dalam mendeko bilik bayi ini, yang paling penting ialah keselematan. Utamakan keselamatan terlebih dahulu. Caranya, pilih bahan lembut bagi mengelakkan pertembungan dengan kepala bayi.

Warna itu kita kemudianlan dulu. Sebaiknya, pilihlah warna yang lembut dan menenangkan sebagai asas dan barulah tambah dengan hiasan yang sesuai ikut selera kita. 

Selain itu, pilih juga rekabentuk yang mudah supaya senang nak bersihkan nanti. Tak adalah bilik bayi itu jadi sarang debu dan kuman. 

Berikut, Yana kongsikan idea gambar bilik bayi yang mungkin boleh menjadi sumber inspirasi untuk ibu-ibu mendeko bilik bayi nanti.

Sentuhan warna pink
Sentuhan warna hijau

BACA: 10 Idea Kreatif Simpan Mainan Anak Supaya Ibu Tak Meroyan Kemas Rumah


Rasa macam ada dalam laut 
Sentuhan warna biru
Sentuhan warna coklat
Untuk peminat hello kitty
Sentuhan warna putih klasik
Sentuhan warna kelabu
Sentuhan warna hijau secara semulajadi
Ceria dengan mainan dan ABC
Ceria dengan haiwan dalam hutan
Sentuhan warna-warni corak
Sentuhan warna oren
Sentuhan warna merah
Sentuhan warna purple

Sumber gambar dari Pinterest

0 comment... add one now

Pihak EELLEEBEAUTY sangat menggalakkan komentar dari para pengunjung di ruangan komen yang disediakan. Namun kami berharap para pengunjung dapat memberikan komen yang positif dan mengelakkan komen berbaur politik atau perkauman. Segala komentar yang dilontarkan adalah pendapat peribadi pengunjung tersebut dan tiada kaitan dengan pendapat kami.